12.03.27 - Plettenberg Bay

Dennis låter aldrig mig skriva, men idag fick jag minsann tag i datorn innan honom hehe. Så vad har vi gjort de senaste dagarna? Sist vi skrev befann vi oss fortfarande i Kapstaden och det sista vi gjorde innan vi åkte därifrån var att hyra en bil. Dennis var lite skitnödig över att behöva köra på fel sida av vägen, växla med fel hand osv. men efter några minuters körande var det ingen big deal. Var lite halvtråkigt väder, men det är jättefin natur längs med vägarna här så blev lite foto-stop innan vi kom fram till vår första anhalt - Gansbaai.


Dennis rädd när vi ska köra iväg med hyrbilen.

Gansbaai är en liten liten stad med stora stora hajar, vilket också var anledningen till att vi stannade en natt där. Vi kom fram på eftermiddagen, checkade in på ett hostel och fick en mysig liten stuga samt bokade white shark cage dive till morgondagen. Dagen efter tog vi oss ner till hamnen vid åtta. Det bjöds på frukost och lite "så här går det till" snack. Innan vi gav oss iväg fick vi sjävklart skriva på ett "Jag förstår att det kan förekomma skador och dödsfall och företaget tar inget ansvar över det" kontrakt också. Sen bar det av ut på vattnet. Vågorna var höga och många. En tjej fick spendera lite tid hängandes över båträcket, men annars klarade sig alla bra. Det tog inte lång tid innan vi var framme vid Shark Alley och vi la ankare. En haj runt båten direkt, alla tränger sig förväntansfullt för att få en titt. Men fler hajar skulle vi få se!

Efter att personalen på båten slängt ut lite bete (gigantiska fiskhuvuden) cirkulerar snart flera stora vithajar i närheten av båten. Alla slängde på sig sina våtdräkter. Buren som man går ner i sitter fast på sidan av båten och rymmer cirkus fem personer. När hajarna kom för att ta betet som var utslängt nära buren skrek guiderna "Dive, dive!!". Då var det bara att dyka ner under ytan, se till att man hade alla kroppsdelar innanför buren och sen kolla in den stora bjässen som gled förbi bara några centimeter framför en. Det var riktigt maffigt att komma så nära. En haj simmade tillochmed in i buren när vi var nere och det dunkade till ganska rejält. Att vattnet var isande kallt var inget man brydde sig om just då! De flesta valde att dyka ner i buren, men en del nöjde sig med att se allt från båten. Både och var en upplevlse i sig. Ovanifrån såg man hajens attack mot betet bättre, men i vattnet kom man närmare. Häftigt var det i alla fall!


En vithaj säger hej.

Väl tillbaka på land blev det en snabb lunch innan vi åkte vidare till Mosselbay, som är första staden längs med vägen som kallas Garden Route. Garden Route ska vara en av de finaste sträckorna man kan åka här i Sydafrika. Fin miljö, många rolia städer, mycket att se och göra helt enkelt. Mosselbay verkar vara en riktigt mysig stad med en hel del att göra, men vi nöjde oss med en natt där (på ett hostel där toa och dusch var en halvmeter ifrån sängen.. i samma rum??). Åkte vidare tidigt nästa dag och stannade i en mysig stad, Wilderness, för lite frukost. Vid lunch var vi framme i Knysna. Också en mysig stad, men hostlet hade bara rum för en natt. Så blev att sola och slappa hela dagen där, grilla på kvällen (vi kom fram till att det troligtvis var äckligaste måltiden vi ätit på hela resan - lyckat!) och sen åka vidare redan nästa dag. Vi reser fort!

Idag kom vi fram till Plettenberg Bay. Här ska vi stanna i tre nätter. Vi har tänkt att bara sola och ta det lugnt. Vi vill ju vara riktigt bruna när vi kommer hem :)

Innan vi lämnade Sverige var jag dum att säga "om vi tar oss ner till Sydafrika ska vi hoppa världens högsta bungyjump" och nu är vi här.... På fredag mellan tolv och ett kan ni ägna oss en tanke..

Vill ni kolla in fler bilder från Sydafrika så hittar ni dem här!


Kommentarer
Postat av: Mamsen

Ja, ni är ena riktiga äventyrare:)

och ni har genom ert mästerliga sätt att skriva också låtit oss här hemma göra världens häftigaste resa...det tackar vi för!

Jag är inte riktigt säker på om jag vill hoppa bungy jump på fredag......ska vi inte strunta i det???

Älskar er!

Kram mamsen

2012-03-28 @ 21:50:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback