12.03.23 - Cape Town

Idag steker solen här nere. Spenderade förmiddagen vid havet & Camps Bay. Härlig vit strand med bergen i bakgrunden. Kapstaden är svårslaget!

Vi har spenderat snart 5 dagar i Kapstaden. Staden har puttat ner Barcelona från första platsen ala "Här-skulle-jag-kunna-bo stad". Älskar omgivningen! Men Groningen är fortfarande den charmigaste staden, svårslaget.

Det finns massor att göra här också! Vi åkte upp för Table Mountain och bevittna solnedgången. Riktigt maffig utsikt! Tog en dagstur ner till Cape Point och såg pingviner på hemresan. Vi fick se en hel del vackert längst med vägen.

Sen tog vi en båttur ut till Robben Island där Mandela satt fängslad i 18år. Alexandra gäspa medan jag lyssnade noggrant på guiden. Men myggan blev nöjd när hon fick en chipspåse efter halva turen. Men det var kul att ha sett det. Fast Alcatraz turen var mycket bättre ifall man ska jämföra med något.

Utöver det har vi ätit gott, promenerat längst med staden och bara sugit in allt. Märks att fotbolls-vm har vart här. Allt är typ helt och fint. Arenan ligger fint till vid havet också.

Imorgon checkar vi ut ur hotellet. Har bokat en hyrbil som vi ska glida med upp till Jo'burg. Första anhalt blir Gansbaai eller "The Great White Shark Capital of the World". Där har vi tänkt att åka ut med en båt och dyka ner i en bur och låta vithajarna attackera oss. Det ska tydligen vara riktigt häftigt! Sen får vi se vart vi ska...


Kommentarer
Postat av: Mamsen

Ni får säga som Alexandra sa när hon gick i lågstadiet.....

De fick frågan av fröken vad de var rädda för!

-Jag är inte rädd för inget :):):), svarade Alexandra!

Hur ska ni kunna filma attacken av hajarna så man får se? Har ni någon vattnentålig utrustning? Annars måste ni ju köpa det. Tänk på alla oss som följer alla era äventyr.......vi vill också se!!!

2012-03-23 @ 18:44:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback