12.03.17 - Windhoek

Sitter på hotellet tillsammans med några locals. Fotbollsderby på teve, Orlando Pirates mot Kaizer Chiefs. Tydligen största derbyt i Sydafrika. Håller på Kaizer och Chabalaba som gjorde en fin balja under senaste fotbolls-vm. Men de blir ganska överkörda utav pirates just nu, 3-0 i 24e minuten...

Idag har vi utforskat huvudstaden lite. Det är tydligen någon slags tysk festival här under helgen. Så det var parad och grejer. Annars så är Windhoek väldigt lik vilken större stad som helst i Europa. Rent och fint, hela bilar, köpcentrum och inte en massa försäljare som förföljer en. Ganska skönt att ha lämnat "afrika" bakom oss för nu har vi bara Sydafrika kvar och det lär väl vara ännu bättre ställt än Namibia.

Efter en promenad och x antal butiksbesök så vände vi hemåt. Vi hade tänkt att åka ut till kusten och kolla in Swakopmund. Där finns "the dunes", typ öken utav röd sand där man kan göra olika utflykter etc. Men vafan vi har ju korsat Sahara öken så vi tar det nästa gång vi kommer hit. Istället så siktar vi på att komma iväg till Kapstaden redan imorgon. Så vi satsar på att göra Kapstaden mer ordentligt. Spana in pingviner, dyka med vithaj, bestiga berg och se två hav mötas etc.

Så när vi kom hem kollade vi upp buss till Kapstaden. Den går 16.30 imorgon och vi ankommer 11.00 dagen efter. Flyg var betydligt dyrare så vi satsar på bussen. Det är schyssta bussar också så det lär gå fint. Har man åkt buss 24h igenom Lagos/Vietnam så klarar man nog av det här. Sen är Alexandra typ frisk nu också. Hon gillar att säga att hon fortfarande har lite feber så att jag ska göra massa ärenden åt henne. Men den lätta går jag inte på längre.

Sen kollade vi även efter flyg hem. Vi hittade ett billigt flyg hem ifrån Johannesburg så vi slog till. Vi ska nu röra oss ner till Kapstaden sen ta oss längst med Garden Route upp till Durban och sen in till J'burg för att flyga hem på kvällen den 11 april. Vi flyger via Istanbul och landar tills sist på svensk mark dagen efter den 12e. Både jag och Alexandra ser fram emot det. Sen blir det att börja knega igen den 16e. Ingen vila här inte...

Taggade för en svensk sommar nu!

Kommentarer
Postat av: Annika magnusson

Vadå ingen vila....ni har ju haft SEMESTER i 5 och 1/2 månad när ni kommer hem !!!!! Hur många har det liksom ???

2012-03-17 @ 16:02:18
Postat av: Mamsen

Upp till bevis den 16/4........då får vi se om ni håller måttet eller om ni har blivit helt förslappade:)

Men ni är ju duktiga på att lägga er tidigt och gå upp tidigt verkar det som så det ska nog funka:)

Vi längtar massor efter er!

2012-03-17 @ 21:45:40
Postat av: Mamsen

Hmmmm, med risk för att det blir dubbelt skrivet....kommer inte ihåg om jag tryckte på skicka-knappen ;)

Upp till bevis den 16/4........då får vi se om ni har blivit helt förslappade eller om ni håller måttet :)

Men det verkar ju som om ni går och lägger er ganska tidigt och går upp i skaplig tid så det ska nog funka:)

Vi längtar massor efter er!

Kraaaaaaaam

2012-03-17 @ 21:49:27
Postat av: gabriella

kapstaden är fantastiskt, lika så godahoppsudden, taffelberget är en fantastisk utsikt och pingvinerna är skitsöta!!!!! been there done that... :)

ska bli kul att träffa er när ni äntligen kommer hem.....

kram på er

2012-03-18 @ 12:59:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback