12.03.15 - Windhoek

Då var man tillbaka till 2000-talet. Myggan och jag anlände till Namibias huvudstad Windhoek imorse. Efter en 15timmar lång bussresa igenom Caprivi-strip kom vi äntligen fram. Idioten till chaför maxade ac'n så det kändes som om man var i Sverige igen...

Efter safarit i Botswana så hade vi tänkt åka vidare direkt. Men myggan insjukna i en kraftig feber. Vi besökte Kasanes sjukhus på söndagskvällen för att klargöra att det inte var malarian som spökade. Blodprovet blev negativt och gratis var det också. Så lättade över att hon inte hade malaria så vände vi tillbaka till hotellet.

Ska tjata lite på Alexandra nu så hon skriver några rader i bloggen. Hon skyller på det ena eller det andra för att inte skriva. Men det blir bra ifall hon får skriva hur jävligt de sista dagarna har vart – tro mig ibland trodde jag hon skulle dö...

Myggan tar en powernap i butiken...

Okej, hej hej! Nu är jag tillbaka igen. Sitter för tillfället med håret uppsnurrad i en knut och väntar på att få skölja ur lite hårfärg. Vi var lite rastlösa såhär på eftermiddagen hehe. Dennis vill gärna att jag ska beskriva hur eländigt allt varit de sista dagarna (jag har seriöst aldrig haft sån feber i hel mitt liv) och han vill gärna att jag ska påpeka vilken underbar och hjälpsam pojkvän han har varit haha. Men a jo. Han har faktiskt tagit hand om mig ganska bra. Åkt hit och dit och handlat allt jag bett om. Jag har knäppt med fingrarna och han har gjort det han har blivit tillsagd att göra (som vanligt alltså). Så förutom när han hoppar runt i sängen när jag ligger döende bredvid och när han påpekar hur tråkig jag är när jag är sjuk så har han varit en guldklimp.

Idag är väl första dagen på en vecka som jag känner mig levande igen, så vi har strosat runt lite bland alla affärer här i Windhoek. Riktigt skönt med en modern storstad – längesen vi befann oss i en sån! Blev att gå runt i lite klädbutiker, lunch på en snabbmatskedja och sen förbi matbutiken innan vi gick hemmåt. Vi bor på ett hostel så tänkte utnyttja deras kök ikväll och laga korvstroganoff. Det var inte igår!

Resten av den här dagen tänker vi nog mest kolla på film och ha det allmänt gött. Imorgon ska vi ta en tur runt i Windhoek, men tror inte det finns allt för mycket att se här och staden är väl inte så jättestor om man jämför med andra storstäder.

Det börjar bli dags att kolla efter flyg hem nu.. Vi satsar på mitten av april. Vilket innebär att efter vår visstelse i Namibia har vi några schyssta veckor kvar i Sydafrika innan der bär av hemmåt. Nu ska jag skölja ur håret och se hur resultatet blev!

 


Kommentarer
Postat av: Mamsen

Skönt att höra att du är på benen igen gumman!

Du ska vara glad över din alldeles egna lilla guldklimp ;)

Ni får njuta riktigt ordentligt de sista veckorna. Det är helt ofattbart vad tiden har gått fort....svårt att förstå att ni snart är hemma igen!

Längtar massor efter er!!!

2012-03-15 @ 21:05:43
Postat av: Anna

Åh kom hem kom hem:::: låter inte kul med den febern alltså,skönt att det blivit bättre iaf! MiZz yOuZz

2012-03-16 @ 09:25:18
Postat av: Sara

ååååh bööönis, inte bra att vara sjuk :(( det ska bli sååå himla mysigt när du kommer hem, jag läntar så mycket! :::::

2012-03-17 @ 07:47:48
Postat av: Morbror Pelle...

Nu när du är pigg kan ni hålla ut längre..det är inte vår ännu på ett tag. Mitten på maj skulle jag komma hem om jag vore ni. Kör så länge pengarna räcker. Sen tar mamma hand om er...

2012-03-17 @ 11:26:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback