11.09.28 - Malmköping

Nu har Isidor vart hos Mattias och blivit ompysslad. Han har fått på sig ett par nya bromsbeleg samt två nya däck. Kanon! Tack Ringcentralen i Flen för all hjälp.

Jag har även beställt två solpaneler och en regulator med kablar idag. Får förhoppningsvis prylarna innan helgen. Det kan bli en intressant helg med att montera 2st 50watt's solpaneler på taket och dra kablar in i bilen. Kommer bli skönt att känna sig helt fri under resan. Att man kan stanna på olika ställen i flera dagar utan att bli strömlös.

Alexandra har vart i Eskilstuna idag också. Hon införskaffade lite tyg till möblerna. Så jag fixade i ordning sista soffan idag efter jobbet så dem är redo att kläs in. Ska bara köpa en dyna först som vi ska skära ut i rätt form.


Tyget Alexandra kom hem med. Blir nog riktigt bra!


11.09.25 - Malmköping

Ursäkta för att vi har varit dåliga med att uppdatera bloggen. Vi har lidit lite utav sjukdom samt allmän lathet.


Men vi har hunnit med att klä in sofforna och skruvat dit gångjärn.


Vi har tonat rutorna på bilen. Jag började med tre rutor. Reslutatet blev väl sådär men jag har lärt mig att mitt ordföråd för svordomar är stort. Sen kom Alexandra och tonade första rutan klockrent. Någon är lite lagom kaxig just nu.

Sen har vi även införskaffat vitaminer som vi ska ha med oss under resan. Tack Mia och Hälsa & Fitness i Eskilstuna för hjälpen!

Vi har även fixat nya pass till både mig och Alexandra. Så nu har vi 34 nya fräscha blad att utnyttja.

Imorgon ska jag byta batteri på bilen. Var och införskaffade ett nytt bilbatteri förra veckan hos Mattias på Ringcentralen. Det är han som hjälpt oss med AC'n tidigare. Sen ska han även ta sig an Isidor under veckan för att montera dit nya bromsbeleg.

Men vi ska ta och skärpa oss nu med bloggandet. Avresan närmar sig och vi har massa att göra...


11.09.12 - Malmköping


Vi var i Stockholm under helgen som sagt. Vi införskaffade en del prylar till Isidor.


Väl hemma igen så fixade vi till ljudet lite. Vi köpte nya högtalare och en liten subwoofer.


Idag har vi vart i Eskilstuna och vaccinerat oss emot Gula Febern.


Gillar inte nålar...

Innan den här veckan är slut så ska vi ha tonat rutorna, fixa till bänkarna helt, ansöka om pass till bilen, styra upp solpanel och waeco-kyl samt montera en fläkt i taket. Lägger i en växel till nu - inte långt kvar till avresa...


11.09.08 - Malmköping

Tjena!

Nu börjar sofforna bli klara. Men imorgon tar vi en liten paus från byggandet och åker upp till Stockholm. Blir att spendera helgen hos några vänner där. Men Isidor kommer inte undan för det. Vi har planerat in olika besök där vi kan fynda bra saker till vår kära bil.Båda ramarna färdiga...


Saltis var nyfiken och ville se på...


Sofforna börjar likna något...


Nu ska bara gångjärnen skruvas dit och sen ska dem kläs in så det ser lite snyggare ut...


11.09.06 - Malmköping

Nu har vår kära bil varit i Västerås på M-testet och trots dess ålder gick det kanon. Isidor blev godkänd, men mannen på Motormännen gav oss en lista med saker som bör repareras. Det var dock mindre skavanker så det känns toppen!

 
Utanför Motormännens testcenter..


Testet tog ungefär två timmar, så passade på att träffa den här fjanten =)


Listan över lite anmärkningar och det vi borde fixa med bilen.. Testet kostade 1.495 kronor.

Nu är vi ett steg närmare vår resa. Listan med anmärkningar känns bra att ha i handen - nu kan vi åtgärda alla fel och försäkra oss om att vi ger oss iväg med en så fräsch bil som möjligt. Visst kan oförutsägbara saker alltid hända på vägen, men det får vi lösa då!


11.09.05 - Malmköping

Nu har byggandet börjat. Mäta, såga och borra. Varken jag eller Alexandra har någon rutin utav möbelbyggande. Kojor och lådbilar är jag däremot grym på! Så det här ska väl gå bra...
Vi var in till Coop Bygg i Katrineholm i lördags. Införskaffade oss lite virke och matrial...


Köpte även en ny bilstereo. Vi ville ha en med aux-uttag. Den kosta 899:- men den gick in för 444:- i kassan - tysta och belåtna betala vi och for vidare snabbt som tusan. =)


Väl hemma i Flen igen så blev det att börja mäta och såga till bitar till "sofforna". Fick hjälp utav Pontus med att såga det mesta. Men lite fick man göra själv också...


Saker och ting börjar ta form...


"Min soffa" är klar i grund och botten. Den ska bara täckas med plywoodskivor, duk och en skön madrass on top. Sen ska man kunna vika upp den övre delen med sittdynan och undertill är det tänkt att jag ska ha mina kläder. Därför kallar vi den för min soffa - den minsta.


Alexandras större soffa är halvklar. Skruvarna tog slut så vi kom inte längre än såhär.

Men vi kommer snart igång igen! Men först så väntar ett besök hos Motormännen imorgon för ett M-test. Alexandra ger sig iväg mot Västerås 06.30 imorgon bitti med Isidor. Undertiden som pärlan ses över så får hon sällskap utav kaluffsen. Då vet man aldrig vad som kan hända...