11.11.27 - Madrid

Nu är vi tillbaka! Sorry för en längre frånvaro men nu så. Det har vart lite halvdåligt med internet och så har vi ju haft besök!

Sist vi skrev så befann vi oss i Andorra. Det lilla landet imellan Frankrike & Spanien. Just nu befinner vi oss i den sistnämndas huvudstad.

Men nu tar vi det från början. Vi spenderade två nätter i Andorra. Tog det lugnt, tvätta kläder och ladda batterierna. Utforska landets ända stad och sedan gav vi oss iväg igen - mot Spanien & Girona.

Bilresan gick bra. Åkte sakta neråt mot lägre altitud. Vi spenderade två nätter runt om Girona och inväntade Viktor & Anna som skulle besöka oss. Dagen innan så regnade det hela dagen och vi började bli lite oroliga inför deras besök. Men den dagen låg vi inne i bilen hela dagen och såg på film, en riktigt skön och efterlängtat dag!

Vaknade upp till en solig morgon på onsdagen när Viktor och Anna skulle komma, närmare bestämt 18.55. Vi tog vårat pick och pack och lämnade macken och for mot flygplatsen en kvart bort. Parkerade på en parkeringsficka som låg lite på höjden med en utsikt över landningsbanan. Där spenderade vi hela dagen med att städa ur bilen, torka tvätt och ha det allmänt bra i solen!

Vid 19-tiden så kom Viktor och Anna glidandes igenom glasdörrarna på flygplatsen. Det kändes lite skumt att hälsa dem välkomna till Spanien. Men det var riktigt kul att se dem! Hoppa in i Isidor och drog direkt iväg mot Barcelona.

Väl i Barcelona så snurrade vi något varv innan vi hittade en parkeringsplats. Det vart ute vid en hamn nära hotellet W Barcelona med gångavstånd till stranden. Vi satt på musik, knäppte några Cerveza och korka upp Vino Blanco't...

Efter någon timme så tog vi en taxi in till La Rambla och in på en sportbar. Såg andra halvlek utav Milan-Barcelona. Nästa gång lär vi vara ute i lite bättre tid, knökfullt. Men det var kul. Sen fick Viktor en ny polare på La Rambla och vi hamnade på någon bar för att sedan gå till en annan och vidare ut i vimlet. Men det vart en trevlig kväll i ett pulserande Barcelona.

Vaknade som ett frimärke på torsdag-morgonen. Det gick bra att sova 4-pers i bilen, men det var lite trångt. Vi sov skavfötters. Men det var värmen när man vaknade som var det lilla minuset. Tur vi har fläktar i bilen. Men vi klev upp ganska snabbt. Bytte om och tog en promenad in mot La Rambla. Hoppade på en sån där hopp on/hopp off buss och åkte runt i solen. Gick och drog kommentarer som "hur kan de ha tjocktröjor på sig nu, vi har ju liksom shorts & linne". Såg Sagrada de familia, gick runt på Camp Nou och såg en massa annat från bussen.

Men när mörkret la sig så blev det genast ganska kyligt. Nu förstod vi varför dem hade tjocktröjor. Viktor var den ända i hela Barcelona som gled runt i adidas-shorts och ett vitt linne. Det var nästan så folk gav honom sin växel. Vid ett tillfälle när vi satt på en bänk så fotograferades han utav två Japaner på en sightseeing buss.

Väl hemma i Isidor igen så bytte vi sovplats efter en mindre chock. Det vart en ännu bättre plats denna gång efter att vi börjat känna igen oss i Barcelona. Stod precis vid stranden denna gång. Bytte om och tog en taxi till Hard Rock Café. Hade varit där tidigare på dagen och då sa de att vi inte behövde boka bord en torsdag. Men nu på kvällen så var det knökfullt och vi fick vänta 1,5h. Men vad gjorde det. Vi satt oss i baren och hade det trevligt. Efter ett tag så kom Aurélie och gjorde oss sällskap. En vän som flyttat till Barcelona från Flen. Efter ett tag så fick vi ett bord och så småningom maten. Jag dog - det var det godaste jag ätit! En riktigt fet stek med det godaste potatismoset. Just då saknade jag inte alls våra makaroner med budgetsås. Var mätta och belåtna men även trötta så vi tackade för oss och rörde oss hemåt. Klockan hade ändå hunnit blivit 01. "Hemma" igen så drog vi igång Dum & Dummare, jag såg bara förtexten...

Fredag morgon, ännu en solig dag! Den här dagen så drog vi bara benen efter oss i Barcelona så vi drog ganska snabbt mot Girona och flygplatsen. Viktor & Annas flyg gick inte förens 19 tiden. Men vi drog till samma parkering som jag och Alexandra hade stått på och inväntat dem. Ut med brassestolarna och lagade mat. Det vart en varm och fin solnedgång och en sista middag ihop - pasta & pastasås. Sen lämnade vi av dem vid säkerhetskontrollen och tog farväl... Återseende osäkert.

Medans de tog flyget mot Sverige så tog vi bilen mot Madrid. Avverkade två timmar innan vi stannade för natten. Jag ställde klockan för andra gången denna resa för att komma iväg skapligt. Vi hade en lång resa framför oss. Upp 07 och började köra. Alexandra låg kvar där bak och drog sig i sängen. Det var en bra väg men ändå lite underlig. Det var typ öken, men ändå kom det en bensinmack var 5e kilometer kändes det som. Men ingen hade en dusch som just nu var ganska efterlängtad!

Vi drog iväg vid 07 på morgonen och kom fram till Madrid runt 15 tiden. Under den bilresan fick vi även vår första böter. Vi har i princip haft poliser bakom oss i alla länder och ingen har brytt sig men här i Spanien så är nästan en fjärdedel arbetslösa så de måste ta böter på allt. Det vart inte bättre av att dem inte förstod ett ord engelska heller. Men hur som helst, vi fick 40euro i böter för att vi inte hade någon speciel röd/vit skyld på cyklarna med en blinkande diod som man var tvungen att ha på allt som hängde utanför bilen. Macken där de hade vinkat in oss till hade ingen ATM, och de tog inte kort. Betala eller så får ni lämna bilen sa de på engelska/teckenspråk. Vi fick ihop 39.33euro efter att ha damsugit hela bilen efter mynt. Först gick de inte med på det men efter att Alexandra fråga ifall man kunde ta ut pengar i butiken utan framgång så log polismuppen och sa att han skulle betala 1euro för våran skull. Tror han att vi ska bli tacksamma för det efter att han låtit oss letat som dårar innan han kunde klämma ur sig det. No way... Vi passade på att ta lunch efter att poliserna hade stuckit. Packade ihop och drog iväg igen, men nu lämnade vi cyklarna bakom oss. Vi kom överrens om att vi förmodligen inte kommer använda dem allt för mkt i Afrika. Vi har passerat Holland & Frankrike där vi från början tänkt använda dem.

Vi drog direkt till Estadio Santiago Bernabeu för att kolla läget inför kvällens derby mellan Real Madrid - Atlético Madrid. Det vart till och med så att vi köpte varsin biljett till kvällens huvudpunkt i stan! Då var jag uppspelt, till och med Alexandra! Efter det så snurrade vi runt lite efter en mack med dusch. Men det verkar vara snålt med såna mackar i Spaninen över lag. Så vi fick inte duscha idag heller.

Iväg till Bernabeu igen. Det var en massa folk runt om arenan och det kom flockar med fans från alla håll. Till och med bengaler hade dem här. In i sektion D och knalla uppför trapporna. Egentligen är jag inte alls förtjust i Real, men deras arena var... världsklass. För att vara "budget" biljetter så tyckte jag att vi fick riktigt bra platser. Mitt i kortsidan strax ovanför mitten i höjden. Hur som helst, vi var nöjda och matchen i sig var väl okej den med. Synd att domaren var tvungen att ge ett rött kort i början och inte nöja sig med en straff bara. Men nu har vi sett ett El Dérbi Madrileño - check. 

Efter det tog vi tunnelbanan mot utkanten av Madrid där vi hade parkerat Isidor. Drog till närmaste mack med rastplats och dog. En riktigt lång dag med en lång bilresa avslutandes med en riktigt stor fotbollsmatch!

Idag - äntligen! Idag sov vi ut ordentligt. Vaknade vid 11 tiden och åt brunch. Sen åkte vi ett stenkast och parkerade bilen vid närmaste tunnelbana. Det vart den näst sista på blåa linjen. Tog tunnelbanan in mot Madrid. Väl där gick vi runt och utforskade staden och jag införskaffade även min 3e Hard Rock pin från denna resa. Two more to go! Sen drog vi tillbaka till bilen och drog iväg mot Porto. Åkte inte allt för långt innan vi stötte på detta McD som vi nu sitter i. Har suttit här i några timmar nu. Laddat upp en massa bilder på våran facebook sida etc.


Av någon anledning så tar det hundra år att ladda upp bilder här på bloggen. Men vi har laddat upp en massa bilder HÄR som ni kan kika på. Lämna gärna en kommentar eller flera. 

Nu ska vi dra mot Portugal!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback