11.11.13 - Saint Albain

Avverkade km idag = 335km
Avverkade km totalt = 2 492km
Dagens etapp = Achères - Saint Albain

Hej hej. Bloggar från telefonen idag. Finns internet här men inga eluttag för våra datorer. Så idag kommer ett kort inlägg. Ska försöka fixa in lite bilder imorgon. Men vi har kommit underfund med att vi i fortsättningen inte kommer kunna lägga upp en massa bilder på bloggen. För tidskrävande! Utan de flesta bilderna kommer vi ladda upp på våran Facebook sida "vart ska vi nu?". Så har du inte gillat den ännu - vad väntar du på!?

Nu har vi lämnat Paris bakom oss. Vi såg Eiffeltornet, Triumfbågen, Notre Dame, Louvrèn mm. Unna oss även en natt på hotell. Skönt med tv, dusch och ståhöjd. Paris hade en hel del att erbjuda! Riktigt fint väder hade vi sista dagen också. Gick runt i bara tshirt & en tunn skjorta.

Vi testade även lokaltrafiken. Det gick hur bra som helst tills vi skulle ta bussen den sista biten från metron. Tog oss nästan två timmar att hitta den förbannade hållplatsen. Just då var jag oxtokig. Just då hatade jag Frankrike och alla inavlade idioter som inte förstod sig på engelska. Hur kan man sätta en brud med mustach i informationskuren som inte förstår ett ord engelska? Notera - annars var fransmännen och Paris hur bra som helst!

Men nu har vi ställt om siktet mot Geneve. Ska utforska Cern lite. Sen tänkte vi ta en sväng förbi alperna och kika på Mount Blanc. Får klara några dagar i kylan. Bara under dagens resväg sjönk tempen. Men vi ska ju söderut så. Sen får vi se, en sväng in i Italien sen åka längst Frankrikes södra kust ner mot Barcelona och lillebror.

Sådär, nu har ni fått en liten uppdatering. Vi ska försöka fixa bilder imorgon som sagt! Lägger upp en bild på vår pimpade Isidor och den galna dimman vi får utstå just nu. 9c ute, nästan lika illa som i Sverige...


Kommentarer
Postat av: Mamsen

Det ser ut som en bild från en läskig film.....lås om er ordentligt och ha elefantsprakarn i närheten ;)

2011-11-13 @ 22:19:53
Postat av: Madicken

Hej! Skitkul att läsa er blogg då jag och min Dennis håller på

Att rusta upp en gammal folkvagn som ska ta oss runt skandinavien till sommarn. Hur som helst! Om jag inte minns fel från då jag bilade europa 2009 så är det lag på snökedjor i alperna under vintersäsong. Enligt några polare som jobbar där så ligger första snön redan i de östra delarna i alla fall. Tänkte bara förvarna utifall ni hade tanke på att ge er upp på snöiga alpvägar. Dock är Monte Blanc och alperna en fantastisk syn såklart. Lycka till vidare på färden! Kör försiktigt! // Madicken Stjernlöf

2011-11-13 @ 22:56:07
Postat av: Annika magnusson

Visst hade du franska i skolan (ett par veckor/månader ivarjefall)ha ha ha !!!

Inget du hade nytta av tydligen :) Men du är ju en fena på engelska.....

2011-11-14 @ 14:42:41
Postat av: Eva Skybäck

Åh vad härligt det ser ut! Hoppas att det blir minst lika bra i fortsättningen! Kram från moster Eva

2011-11-14 @ 16:13:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback