12.02.10 - Serrekunda

Igår skickade vi hem mamma. Hennes flyg hem blev lite försenat. Lite lustigt när vi idag sitter på samma restaurang som igår fast idag är mor hemma i Sverige. Ena vecka ligger hon och solar i Gambia, en vecka senare ska hon åka skidor i Järvsö. Kontraster...

Det blev lite tomt när hon åkte. Det måste jag erkänna. Men när man fick sms att hon hade kommit hem ordentligt så kändes det bra igen. Mammas pojke.

Igår kväll fick vi ett bud på bilen. 120.000dalasi. Men vi avvaktar och försöker få upp priset till 135-140.000. Ska åka runt och visa upp pärlan till olika bilfirmor mm.

Kapitlet "markägare" fortsätter likaså. Hade ett möte tidigare idag och diskuterade allt om landet och runt om. Det här är Afrika. Inget går undan och man måste vara skeptiskt och alert hela tiden. Men vi har hittat rätt land nu, vi har ett pris och har även låtit en advokat träffat markägarna. Här nere säljer de ibland mark som de inte ens äger. Men allt verkar grönt på den biten.

Nästa steg är alla papper hit och dit. En stämpel där, en annan där, lite mutor här för att påskynda processen etc. Det tänkte vi ta tag i på tisdag. Sen ska det byggas mur runt om innan man kan lämna stället. Många bollar i luften...

Alexandra intervjuades imorse utav P4 Sörmland. Ska fixa en länk åt er så småningom så ni kan höra hennes morgonpigga röst när ni vill!

Har precis gått igenom ekonomin tillsammans med en matbit. Ni som är nyfikna om kostnader får lite siffror här...

Sen den 29e dec har vi spenderat drygt 30.000sek i Gambia. (6.000 tull för bilen)

Vi har drygt 50.000sek kvar på vårt gemensamma konto. Sen säljer vi bilen & utrustning för en summa runt 45.000sek - förhoppningsvis.

Vi har även en del kvar på våra egna konton. Men behöver vi inte röra dem pengarna så är det bra. Sen har vi ju även fått ett sponsorbidrag från Granlunds Grävmaskiner "in case of emergency". ;)

Men som sagt, många bollar i luften! Vi vill få bilen såld, marken köpt för att sedan kunna ta ett flyg. Det som är på tapeten just nu är Sydafrika eller Zanzibar för att backpacka söderut...

Några restips?

Den 14e juli måste vi vara hemma igen, då nalkas det Hosjö Open!


Kommentarer
Postat av: danne

Dennis (iofs Alexandra oxå som "nybajare") måste ju va hemma till 9/4, eller vem ska ja gå med på premiären;) hoppas ni har de kanon! här hemma händer de grejer;P

2012-02-10 @ 19:08:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback