12.02.05 - Kololi

15.52 i torsdags landade Annika i värmen. Kul med besök hemifrån igen! De två första nätterna bodde vi kvar i huset i Sanyang. Blev smarrig butterfish första kvällen. På fredagen hängde vi på Paradise Beach hela dagen tillsammans med Brufut-gänget. Annika pressade som alla andra. Resultat - röd. Stackarn haha. När vi låg och solade kom det två "tobabs" (vitingar) spatserandes på stranden. Dennis var snabb att känna igen dem. Det var två killar från Finland som vi stötte på när vi skulle korsa Marocko-Mauritanien gränsen. Efter att ha snackat med de i några minuter visade det sig att de inte hade haft lika tur på vägen ner som oss. De hade blivit rånade på telefoner, bankomatkort och blivit av med bilen på något sätt. Just nu visste de inte vart de skulle ta vägen och de bodde någonstans ute i buschen för de hade inga pengar. Haha kaos. Känns som att vi har haft ganska tur med andra ord!

Igår checkade vi in på hotell inne i Kololi (samma hotell som vi bodde på över nyår). Skönt att efter en månad med kallvatten äntligen få ta en varmdusch. Blev att hänga vid poolen hela dagen. På kvällen tog vi bilen till Brufut och hälsade på våra svenska vänner. Där bjöds det på jättegod mat som Tommy hade lagat, lite gitarrspelande, öl och allmänt Gambia-snack. Det var trevligt!

Idag har det varit ganska molnigt. Efter frukosten bestämde vi oss för att ta en sväng till Bijilo Forest Park och kolla efter lite apor. Fanns mängder. Fick tillochmed se de skygga röda aporna på nära håll. När vi tröttnade på alla apor fick det bli varsin pizza på en av restaurangerna på Senegambia strip. 

Nu har det blivit mörkt här och vi ska snart ta bilen bort till 2rays bar and restaurant så att Annika kan få testa deras spicy beef pizza (Dennis tjatar om den mest hela tiden haha). Blir nog en ganska tidig kväll för imorgon ska vi upp tidigt och åka in till Sanyang för att träffa en "kommun-snubbe". Han ska kolla så att ritningen över marken som Annika och Enver ska köpa stämmer. När det är gjort måste det skaffas advokat och sen ska det fixas med en hel del papper. Blir spännande att se hur allt kommer gå till. Min mamma har såklart också blivit sugen på att skaffa mark här nere nu, så jag och Dennis kommer nog inte härifrån på ett tag!

Nu skriker min mage efter mat (Annika kan inte förstå att vi ska äta så många gånger om dagen haha. Hungriga ungdomar). Vi har hört att ni har det kallt där hemma. Vill bara påminna er om att här är det varmt. Ha det fint!

We just received a mail from a german couple that stay at the same hotel. They had noticed our car in the parking and checked out our blog. Really fun that you found us! Se you at the pool tomorrow! 


Kommentarer
Postat av: Mamsen

Vilka charmiga bilder!

2012-02-08 @ 09:25:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback