11.12.27 - Saly

Dag 59.

Hej igen. Nu har juletiden lagt sig här borta. Vi checkade ut från hotellet där vi firade jul
i söndags för att testa charterstället Saly, knappt en mil norrut. Billigare hotel också!

Finns egentligen inte så mycket att skriva om. Vi har bara tagit det lugnt. Legat vid poolen under dagen, lunchat, siesta och ätit ute på kvällarna. Av någon anledning så vaknar vi runt 07-08 fast vi vill sova vidare. Det resulterar i tidiga kvällar. Runt 21 börjar man gäspa - börjar bli gammal. Blivit trakkaserade utav försäljarna, dem ger sig aldrig! Vi råkade gå in i byn där lokalbefolkningen hänger och där följde verkligen alla efter oss, så vi vände. Då sa en av byborna varför vi skulle gå dit - tillbaka till "europa" som de kallade semesterområdet för. Kanske för att slippa era jobbiga jä*lar?!

Vi har även införskaffat mer försäkring som man måste ha för att köra in i Senegal. Vi köpte 8dagars försäkring enligt dem fula poliserna i Rosso för strax över 200sek som visade sig bara gälla i 5 dagar. Så vi var som sagt tvugna att köpa mer igår. En månad för 136sek.

Läxa lärd: Försök att alltid ha saker och ting fixat innan gränserna för att slippa bli blåst - av poliser.

Vi kommer spendera vår sista natt här i Saly. Sen tänkte vi röra oss mot Gambia imorgon. Vi fick lite bidrag för hotel under nyår så vi tänkte hitta något fint och halvbilligt hotel. Sen när vi känner oss nöjda i Gambia så drar vi vidare in i Senegal igen, vidare till Mali, Burkina Faso and so on. Har uppdaterat RESAN sidan lite där ni kan läsa om framtidsplanerna och vår första tid i Afrika.

Är ni morgonpigga så får ni ratta in P4 Sörmland imorgon vid 07 tiden, då intervjuar de Alexandra
runt 07.10-15 tiden.

Nu blir det poolen!


Kommentarer
Postat av: gabriella

Finns många fina hotell i gambia. Kan skicka lite tips inbox i kväll till er. Ha det bra i gambia. Usch vad jag längtar.

2011-12-27 @ 12:33:41
Postat av: Lotta på Konsum

härligt att se att ni har det bra. God Jul på er i efterskott och Gott Nytt i förskott :) Tack för kortet, det kom idag tisdag. Tog ju inte så lång tid att komma hit. Ha en fortsatt bra resa och skör om er.

2011-12-27 @ 13:55:47
Postat av: Ingvi

Hej på er!

Det blir att sätta väckarklockan i morgon bitti när man är ledig men det är det värt.Ta hand om er och må så gott kramis från skogen.

2011-12-27 @ 15:56:43
URL: http://klipp.bloggsida.se
Postat av: Mamma Mia

Vilken härlig blogg :) det känns som man är på semester. Men vit jul blev det inte är inte nöjd har ju ett skidlopp att träna till. Ha det bäst! Ni är toksnygga på alla bilder.

KramKram

2011-12-27 @ 19:40:39
Postat av: Dårvägen

Låter som ni har haft det riktigt nice under julen, fina hotell o bara haft det riktigt mysigt! De klart att man är morgonpigg o går upp o lyssnar på dig Alexandra :-) Simma lugnt!

2011-12-27 @ 21:30:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback