11.12.09 - Rabat

Äntligen i Afrika! Nu har vi nått vårt första mål. Vi har alltid vart noggranna med att säga att vi ska till Afrika och inte allt för specificerat. Man vet aldrig vad som kan hända. Men nu sträcker vi på oss och tar ännu ett mål - Sydafrika...

Båtresan gick bra mellan Tarifa-Tanger. Ett litet missöde när vi skulle köra på båten bara, först i kön. Bilen starta inte med anledning av att jag hade gömt lite prylar i batteriutrymmet under förarsätet. Det måste ha legat emot någonstans. Snabbt öppna vi upp det, tog bort prylarna lite diskret och så starta bilen. Personalen log samtidigt som de skratta. Måste ha funderat varför vi ska till Afrika med en bil som inte startar. Notera, Isidor har gått hur bra som helst hittills!

Resan över Gibraltarsundet tog ungefär 40min. Vi fick stämpla passen på båten. Båtresan kostade 145euro.

Åkte av båten och fick visa upp passen igen. Sen fick man parkera bilarna innanför stora portar. Direkt kom det "hustlers" och ville hjälpa oss - självklart ska de ha betalt. En snubbe brottades med en annan innan han fick mitt pass. Han hämta någon blankett och fyllde i, för det fick han våra sista 5euro. Det kunde jag ha gjort själv. Men han var inte nöjd med 5euro. När jag förklara att vi bara hade kort och inga kontanter så ville han gå och ta ut mer pengar åt honom. Som om jag ställer mig vid ficktjuvarnas paradis och tar ut pengar - aldrig. Han fick bli sur istället. Nästa fas var att gå upp en våning för att registrera bilen hos polisen. Jag sa åt Alexandra att sätta sig i bilen och låsa. När hon gjorde det hade tydligen vakterna skrattat, men man kan aldrig vara för rädd om sig. 10min senare kom jag ner efter att ha fått en massa narr av en polis ang mina svenska namn. När han kom till mitt sista mellannamn, Esrem, efter min turkiska farfar så skratta han inget mer.
Då fick jag öppna upp bilen för en polis. Kändes obekvämt med en massa skumma lirare runt om så jag var noggrann med att bara ha en dörr öppen åt gången. När han såg all vår packning så gav han ifrån sig en lätt suck och konstatera - go...

Utan gps eller karta så gav vi oss iväg. Utan vägskyltar så chansa vi höger, chansa vänster och vi kom precis dit vi ville. Bra teamwork. Motorvägen söderut mot Rabat. Tog en mindre väg längst med utan vägtull och mer att se. Åsnor, hyddor, lerkrukor och en massa poliser!

Tillslut var vi tvungna att åka på motorvägen. Stannade senare vid en rastplats och mack. Åt lunch, drog några avsnitt av Gossip Girl och varvade ner. Spenderade natten där, utan problem.

Idag körde vi de sista 11milen till Rabat. Hitta ett stort köpcentrum med McD. Sitter här just nu. Har dragit fram en karta till Mauritaniens ambassad som råkade ligga i närheten.

Vår plan just nu är att ta det lugnt här några dagar medan vi väntar på våra visum för Mauritanien. När vi får dem rör vi oss söderut längst med kusten. När vi når gränsen så tankar vi fulltank, passerar och kör rakt igenom Mauritanien. En sträcka på strax över 40mil. In i Senegal dit vi inte behöver några visum. Ska försöka fira jul där på någon sandstrand. Kokosmjölk istället för glögg. Fast vi har både glögg och julmust med oss och pepparkakor!

Sådär, nu har ni lite mer koll. Tycker fortfarande det är dåligt med kommentarer. Är det inget ni undrar över?

Hoppas ni gillade den nya filmen...


Kommentarer
Postat av: Lotta på KOnsum

2011-12-09 @ 16:15:11
Postat av: Lotta på Konsum

Jättekul att ni skriver så mycket om vad som händer och sker. Roligt att följa er. Här regnar det och är ett riktigt skitväder ni har det säkert mycket bättre. I morgon far vi till Västerås och "Wallmans on tour" Det ska bli kul. Synd att du missa det Alexandra. Men du får ju uppleva mycket annat du. Kram o ha det bra.

2011-12-09 @ 16:18:30
Postat av: Anna

Coolt att ni kom till Afrika! You own! Btw jag förväntar mig att ni flyger hem på nyårsafton och firar med oss::

2011-12-09 @ 17:25:01
Postat av: Ingvi

Hej på er!

Lycka till med eran resa i afrika.Ni är bara bäst på att ta er framåt på eran resa.Ha det så bra från ett regnigt malmköping.Kram till er!!!!!!!!!!!!

2011-12-09 @ 18:37:41
URL: http://klipp.bloggsida.se
Postat av: Mamsen

Oj, va snabbt ni kom dit! Jag trodde att det skulle ta längre tid. Ja, filmen var jättekul/fin!

Jag undrar en sak.........

Vad önskar ni er i julklapp?

Kram Mamsen

2011-12-09 @ 20:21:45
Postat av: Jenna

Kul att ni kommit till Afrika! Bara att utforska och upptäcka ännu mer. Det är SÅ kul och häftigt att läsa om er resa.

2011-12-09 @ 22:43:19
Postat av: Morbror..

Hej på er.

Ni verkar ha det hur bra som helst och det är verkligen ett äventyr för er..

Det är lika spännande för oss här hemma att läsa bloggen och se var ni är. Ni skriver jäkligt bra och man får skratta mycket när man läser om era upplevelser...

Det är en höjdpunkt när man ser att ni har uppdaterat..

Fina bilder och bra ihopsatta filmer..kanon..

Ni verkar ha koll på läget så det känns tryggt

Vi följer er....

//Pelle m familj...

2011-12-09 @ 22:54:26
Postat av: gabriella

nu ser ni till att ta god tid på er så jag har chans att bjuda på middag och en heldag och dusch i Gambia när ni rör er i detta underbara land. Mitt paradis.

Jag är där från den 5 januari.

gabriella

2011-12-09 @ 23:56:02
Postat av: Marie Media

Jo, jag har en fråga som jag kom på häromdagen.

Hur funkar det som ni har installerat i bussen, Solpanelen - hur mycket ström ger den och vad använder ni strömmen till?

Köket - hur länge räcker en patron?

Hur gör ni med vatten? har ni vattenrening?God tur och god lycka!

/Marie

2011-12-10 @ 23:12:52
URL: http://marieandersson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback